dijous, 15 d’octubre del 2009

Dia Internacional de Lluita contra la Pobresa

18 de OCTUBRE, 12 hores
PLAÇA SANT JAUME- CONCENTRACIÓ

Contra la crisi global:
Solidaritat global = Pobresa Zero


VINE!!!
El proper diumenge, 18 d’octubre de 2009, a les 12h tindrà lloc a la Plaça Sant Jaume de Barcelona
una Concentració contra la Pobresa. En el marc de la 3ª Setmana del Deute, la societat civil catalana sortirà al carrer per a denunciar l’escandalós augment de la pobresa a nivell mundial. Tal i com va anunciar la FAO al juny d’aquest any, s'ha superat la xifra dels 1.000 milions, 1.000 milions de persones que passen gana arreu del món; i també a Catalunya, xifra que augmentarà més ràpidament a causa de la crisi global.
Sota el lema "Contra la crisi global: Solidaritat global = Pobresa Zero!", les ONG catalanes, a través de les seves federacions de Pau, Drets Humans i Desenvolupament, la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i la Campanya del Mil·lenni de les Nacions Unides sortiran al carrer per recorda aquesta realitat el 18 d'octubre, amb motiu del Dia Internacional contra la Pobresa.
Amb aquesta concentració es convoca a la ciutadania a una concentració el diumenge 18 d'octubre, a les 12 hores, a la plaça Sant Jaume de Barcelona. D'aquesta manera es pretén fer una crida a les forces polítiques, les administracions públiques i els mitjans de comunicació perquè la lluita contra la pobresa i l'exclusió esdevingui una prioritat en les polítiques públiques, perquè és de justícia; i perquè també és necessari en termes de cohesió social, tal com assenyalen al seu manifest (http://www.pobrezacero.org). D’aquesta manera les entitats catalanes volen fer un front comú per tal de recordar al govern les seves promeses, sent aquesta la primera acció adreçada a influir en els pressupostos per al 2010, l’any europeu de la lluita contra la pobresa i l’exclusió social.
Els organitzadors demanen a la societat catalana que reaccioni i es rebel·li contra la pobresa i les seves causes, exigint un canvi de rumb col·lectiu. Amb aquesta concentració, des de Catalunya ens sumem a les mobilitzacions internacionals de 130 països que, des del 2005, promou la Crida Mundial a l’Acció contra la Pobresa (Global Call to Action against Poverty - GCAP). Perquè la crisi no l’han de pagar els que més la pateixen, hem d’exigir als governs que actuïn contra la pobresa i l’exclusió a casa nostra i tot el món.
FONT: FCONGD i Campanya Pobresa Zero

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada